Povezani članci

2 Comments

  1. 1

    Stevan

    Šta će nama kultura? Ko je vidio bacati novce na gluposti: pesme, muziku, stare zgrade, knjige, slike….? Ja mislim da bi trebalo srušiti i gradsku kuću. Kad veće nema pozorišta, ne treba ni gradska kuća. Ovakve sednice se mogu držati i na poljani.

  2. 2

    Neša

    Kulturni „delatnici“ su se „spontano“, poput studenata na protestu, okupili i opleli po izabranom SNS kandidatu. Koliko vidim na listi su uglavnom ljudi „demokratske“ opcije. Braneći kulturu prećutkuju da je njeno urušavanje počelo Petog oktobra, uništenjem svih vrednosti. Tamo gde SAD&EU zagospodare postoji samo nekultura. Biće da je napad isključivo iz lične koristi, neki će ostati bez radnih mesta, plata i priliva sredstava po ostalim osnovama. A što se stručnosti potrebne za kulturu tiče, nama su svi njeni hramovi (bioskopi, pozorišta, galerije, domovi kulture… ) uništeni njihovim dolaskom pre sedamnaest godina. Gde su bili tada? Ko god da je na vlasti u Srbiji uništava kulturu i sve druge društvene grane. Anglosaksoncima je uništenje svih pozitivnih vrednosti u Srbiji imperativ, zato su nam i posle Petog oktobra uveli rijalitije, prosatkluk, primitivizam, LGBT prava i ostale nove „vrednosti“. SNS samo nastavlja njihov ISTI projekat. Naivan je svako ko očekuje bilo kakvu promenu, reč je isključivo o personalnim promenama, da se živi od budžetske plate i sprovodi uništenje kulture i ostalih društvenih grana. Ali, izgleda da širu sliku stvari javnost ne može da vidi zbog partijske ostrašćenosti. Stranački kadrovi sprovode politiku vlade, a ona politiku nametnutu interesima spola koji su protivni interesima zdravog društva. Većina ne shvata stvari, jer konstantno manipulišu njom, i to je osnovni problem. Sada joj podmeću neke „studente“ koji će sve da promene. Kako da ne!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.