Povezani članci

One Comment

  1. 1

    Marko

    Ako živiš u ovoj državi trebalo bi da razumiješ i njen jezik, to je osnovna kultura, ali i preka potreba da bi mogao normalno funkcionisati. Pozivanje na to „ja ne razumijem ekavicu“ je bolesno, samo služi za potpaljivanje mase i zbog ovakvih tekstova izbijali su sukobi na mnogo višem nivou. Mogao bi da shvatim da je ovako nešto napisao neko ko je Mađar, ko živi možda u ruralnoj sredini, slabo razume srpski, a samim time i hrvatski, pa da se pobuni jer niđe veze, ali vi Hrvati, koji uglumite ugroženost, tražite ista prava kao Srbi u Hrvatskoj, a molite boga da ih ne dobijete jer onda bi bilo vrlo nepovoljno po vas.

    Srpsko-hrvatski jezik smo svi pričali do ’90, a onda je hrvatski malo prekonfigurisan jer su Hrvati, eto imali potrebu da ne budu čak ni u jeziku blizu Srba, ali suštinski se vrlo dobro razumemo svako normalan će to potvrditi… i Srbin kada čita ijekavicu (hrvatski ili bosanski jezik) i Hrvat ili Bošnjak koji čita ekavicu… ok, neće ćirilicu svi, ali u konkretnom slučaju na šta ovde vrlo oštro ukazujete nemate opravdanja jer ako radite u medijima i ako živite u ovoj državi, nepristojno je ne znati ćirilicu, kao što je nepristojno ne razumeti ijekavicu.

    Ovaj portal vode Hrvati, to je ok, nek ste nam živi i zdravi još 100 godina, ali nemojte zloupotrebljavati moć medija koju imate da potpaljujete masu i najdirektnije vređate osobu ili osobe na javnoj funkciji!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.