Povezani članci

2 Comments

  1. 1

    Isa

    Niti je istina da Kostolanji 2017. nije dobio novac (pogledajte malo bolje za koje projekte je dodeljen novac pa će vam biti jasnije: za Desire je u 2017. opredeljeno skoro 5 miliona, samo što je umesto pozorišta konkurisalo novoosnovano udruženje registrovano na istoj adresi kao i Kostolanji), niti je istina da Otvoreni univerzitet 2014. nije dobio ništa. Malo više preciznosti ne bi bilo na odmet. Međutim, to je, možda, manje važno. Važnije bi bilo istaći za šta su tačno odvajana i za šta se odvajaju sredstva na konkursima, koja je razlika između jednih i drugih manifestacija, projekata, programa i koji je odnos količine odvojenih sredstava i kvaliteta manifestacije, njenog doprinosa kulturnoj ponudi grada i države, kvalitetu života, ugledu grada i zemlje itd. Na osnovu toga bi se moglo nazreti i koji se princip stvarno koristi prilikom dodele sredstava. Pitam se koliko su pisci ovih redova manifestacija zapravo posetili i koliko zaista znaju o njima (objektivno, ne subjektivno, prema ličnim afinitetima).

  2. 2

    Isa

    Evo, nije me mrzelo, prostom pretragom vesti iz 2014. može se saznati da je te godine Desire (tj. Kostolanji) od grada dobio 3 miliona (a kod vas je i to polje, između ostalih, prazno), Palićki filmski festival „nešto više od 5 miliona“, a Festival pozorišta za decu 3,6 miliona (što znači da je za Otvoreni univerzitet za realizaciju te dve manifestacije 2014. izdvojeno nešto više od 8,6 miliona). Istražujte malo dublje, šire i preciznije. Pozdrav!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.