Vučinac (ZLF): Predsednik Skupštine Subotice da se javno izvini građanima zbog kršenja poslovnika o radu

Vučinac (ZLF): Predsednik Skupštine Subotice da se javno izvini građanima zbog kršenja poslovnika o radu

Luka Vučinac, foto: NJ/Magločistač (arhiva)

Objavio: Magločistač

21.10.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini grada Subotice Luka Vučinac danas je u predao dopis predsedniku Skupštine grada zbog kršenja poslovnika o radu i neodržavanja svečane sednice Skupštine grada povodom 10. oktobra, Dana oslobođenja Subotice od fašizma, uz odborničko pitanje – da li planira sazivanje svečane sednice sledeće godine.

On je u ime svoje odborničke grupe zatražio od predsednika Skupštine grada Subotice Daniela Đivanovića da “uputi javno izvinjenje svim sugrađanima i odbornicima zbog toga što je svesno i namerno prekršio poslovnik i svojim ličnim zalaganjem sprečio Skupštinu grada da na dostojanstven način oda počast za više od 7.000 Subotičana koji su dali svoje živote za oslobođenje Subotice od fašističkog okupatora”.

Takođe, zatražio je i da mu se dostavi pisani odgovor na pitanje – zašto nije ove godine održana svečana sednica i “da li će sprovoditi poslovnik u celosti i bez diskriminacije” kao i da li će sazvati svečanu sednicu Skupštine grada 10. oktobra 2025. godine.

Vučinac je reagovao povodom izjave predsednika Skupštine grada koji je 18. oktobra na konferenciji za novinare u sedištu Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) naveo da mu se niko nije obratio dopisom da se održi svečana sednica Skupštine grada, navodeći da odgovore od njega očekuje na narednoj sednici Skupštine grada koja će biti održana početkom novembra.

Vučinac je podsetio da se u poslovniku o radu Skupštine grada Subotica, u članu 75 stav 3, navodi da se “svečana sednice Skupštine održava i 10. oktobra povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada Subotice od fašističke okupacije”.

Podelite sa prijateljima:

2 Komentara na
“Vučinac (ZLF): Predsednik Skupštine Subotice da se javno izvini građanima zbog kršenja poslovnika o radu”

Boki A says:

Sramota , kako se ponašamo prema istoriji i prošlosti plašim se budućnosti….

Jelica Santrač says:

GO Novi DSS pozdravlja zahtev odbornika Zeleno levi – front Luke Vučinac da se predsednik Skupštine grada D. Đivanović javno izvini subotičanima o flagrantnom krštenju ustaljene tradicije odavanja počasti palim žrtvama za oslobađanje Subotice od fašističkog okupatora kao i neodržavanja svečane sednice Skupštine grada po istom povodu 10. oktobra!
Tražimo da gosp. Đivanović iz moralnih i etičkih principa sredine u kojoj živi podnese neopozivu ostavku na funkciju koju trenutno obavlja!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.