Stevan Bakić ponovo izabran za gradonačelnika Subotice, Daniel Đivanović novi predsednik Skupštine grada

Stevan Bakić ponovo izabran za gradonačelnika Subotice, Daniel Đivanović novi predsednik Skupštine grada

Stevan Bakić, foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

10.07.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Subotički odbornici i odbornice su na Konstitutivnoj sednici Skupštine grada za gradonačelnika Subotice ponovo izabrali Stevana Bakića (SNS) dok je za novog predsednika Skupštine izabran Daniel Đivanović (SVM) koji je na ovoj funkciji zamenio Balinta Pastora.

Bakić je preuzimajući rukovođenje gradom u svom drugom mandatu rekao da će njegov tim raditi još odgovornije kako bi opravdali poverenje građana Subotice.

Stevan Bakić, foto: NJ/Magločistač

Kao najvažniji posao koji predstoji naveo je projekat rekonstrukcije Opšte bolnice Subotica koja će, kako je ocenio, trajati oko tri godine, nakon čega će Subotica dobiti moderan klinički centar.

Kada je reč o rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta, podsetio je da se još uvek čeka potvrda protivpožarne zaštite i upotrebna dozvola nakon čega će zgrada teatra posle 16 godina konačno biti otvorena.

„Nastavićemo sa dovlačenjem domaćih i stranih investitora, završićemo započete projekte, i realizaciju najavljenih projekata kao što je rekonstrukcija vrtića, izgradnja ambulante na Paliću, biciklističkih staza, izgradnja trim staze, teretane na otvorenom. Nastavićemo još više da ulažemo u putnu infrastrukturu, a krajem novembra ili početkom decembra nas očekuje završetak projekta izgradnje brze pruge, nakon čega ćemo urediti sve ulice koje su devastirane tokom ovih radova“, istakao je Bakić.

Novoizabrani predsednik Skupštine grada Subotice Daniel Đivanović rekao je da mu je velika čast da od svog prethodnika, predsednika SVM-a Balinta Pastora, preuzme ovu funkciju.

Daniel Đivanović, foto: NJ/Magločistač

On je citirao pokojnog predsednika SVM-a Ištvana Pastora koji je rekao da je „lestvica visoko postavljena, da se ni dvogledom ne vidi“ i najavio da će dati sve od sebe da uspešno nastavi ono što je njegov prethodnik na ovoj funkciji započeo.

„Ovaj dom ću voditi čestito, dostojanstveno i u najboljem znanju u smislu zakona, Statuta grada i poslovnika Skupštine grada. To sam tražio od svih odbornika, da se ponašamo u skladu sa značajem ovog doma“, naveo je Đivanović.

Primopredaja dužnosti predsednika Skupštine grada Subotice – Daniel Đivanović i Balint Pastor, foto: NJ/Magločistač

Nela Tonković je ispred liste „Subotica protiv nasilja“ istakla da je ova koalicija obećala svojim sugrađanima da će njihovi odbornici biti aktivni na sednicama Skupštine grada, da će „biti njihov glas i njihove oči“.

Ona očekuje da će članovi vladajuće većine nastaviti onim putem kojim su vodili Suboticu do sada – „putem brojnih neispunjenih obećanja i putem pokušaja da se onaj drugi glas ne čuje“.

Nela Tonković, foto: NJ/Magločistač

„Sve ono što je loše po građane i Suboticu, mi ćemo se opirati, a ukoliko postoji bilo šta što ova većina učini dobro, mi ćemo to još jednom da ’pretresemo’ kako bismo se uverili u njihove iskrene namere, jer smo i danas čuli da i oni žele da Subotica bude bolji grad prema svojim građanima, i u naredne četiri godine želimo da vidimo ove reči na delu“, rekla je Tonković.

Na današnjoj sednici su izabrani i zamenica gradonačelnika Subotice Čila Goli (SVM), zamenik Skupštine grada Nebojša Crnogorac (SPS), sekretar Skupštine grada Đula Ladocki (SVM) i sedam članova Gradskog veća koji čine: član Gradskog veća zadužen za oblast komunalnih delatnosti i razvoja Robert Tot, za oblast privrede Marko Marić, za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine Hajnalka Bognar Pastor, za oblast obrazovanja i kulture Milanka Kostić, za oblast socijalne zaštite i zdravstva Đenđi Seleši, za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić, za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje Hargita Erči.

Većinu u Skupštini grada Subotice čine odbornici koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke koja ima 35 odbornika, Savez vojvođanskih Mađara sa 19 odbornika, koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ sa 10 odbornika, i manjinska koalicija „Za pravednu Suboticu, Demokratski savez Hrvata i Stranka pravde i pomirenja Tomislav Žigmanov“ koja ima 3 odbornika.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.