Pastor: SVM je vodio kampanju u 23 opština i gradova i održao 303 manifestacije u Vojvodini

Pastor: SVM je vodio kampanju u 23 opština i gradova i održao 303 manifestacije u Vojvodini

Balint Pastor, foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

29.05.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da je ova stranka u proteklih manje od mesec dana vodila jednu veoma intenzivnu i pozitivnu kampanju za predstojeće lokalne izbore u 23 opština i gradova i da je održao 303 različite manifestacije na teritoriji Vojvodine.

„Niko još nikada ovako intenzivnu kampanju nije vodio, ali to nije ništa novo, jer smo mi i van predizbornog perioda u stalnoj komunikaciji sa građanima. Smatrali smo da je izuzetno pošteno da se vidimo sa njima i da sumiramo postignute rezultate u prethodne 4 godine, da podnesemo izveštaj, i da zajedno sa njima vodimo dijalog o tome šta bi trebalo uraditi u narednom periodu, ukoliko budemo imali prilike da ih zastupamo“, naveo je Pastor novinarima u sedištu stranke u Subotici.

SVM je paralelno vodio i kampanju za izbore za Evropski parlament gde su molili sve one ljude koji imaju dvojno državljanstvo i pravo glasa u Mađarskoj da podrže Fides na ovim izborima.

Foto: NJ/Magločistač

Prema njegovim rečima, njihov cilj je da u Evropskom parlamentu bude što više poslanika koji zastupaju one interese i vrednosne stavove kakve ima i ogromna većina vojvođanskih Mađara.

„Najviše se tamo napada Mađarska i Srbija, i smatramo vrlo bitnim da kada se pojavljuju napadi na Srbiju, da onda tamo imamo jednu autentičnu predstavnicu Srbije, ne samo vojvođanskih Mađara, koja može da ustane i da kaže šta je istina u vezi Srbije i položaja nacionalnih manjina u Srbiji“, poručio je Pastor.

„Jedan od razloga je i taj jer je na listi Anamarija Viček, potpredsednica SVM-a i bivša državna sekretarka u Ministarstvu prosvete Srbije, a drugi razlog je taj da je naš strateški partner u Mađarskoj Fides, kao što nam je strateški partner u Srbiji Srpska napredna stranka“, istakao je Pastor.

SVM je podsetio da će u 23 opština i gradova samostalno nastupati na lokalnim izborima 2. juna.

„Istakli smo građanima da smo mi jedna lokalpatriotska lista i da ne gledamo stvari usko stranački, niti usko nacionalno“, rekao je Pastor.

Njegovu izjavu o tome da je SVM lokalpatriotska lista juče je prokomentarisao i nosilac koalicione liste „Aleksandar Vučić – Subotica sutra“ Stevan Bakić, sa kim dele vlast u Subotici, a koji je na završnoj konvenciji SNS-a rekao da bi „voleo da im objasni šta podrazumeva pod tim lokalpatriotizmom“, navodeći da su lokalpatritizam „investicije koje dolaze sa viših nivoa vlasti u ovaj grad, od kada je SNS u izvršnoj vlasti“.

Takođe, Bakić je rekao da su do njih dolazile i poruke od nosioca iste liste, misleći na Pastora, da „neće više biti isto od ponedeljka“.

Na molbu Magločistača da prokomentariše ovu izjavu, Pastor je odbacio Bakićeve navode.

„Ja apsolutno nigde, nikada nisam govorio o tome šta će biti od ponedeljka. Mi smo govorili o tome šta smo uradili i tražili smo podršku od građana za ono što želimo da uradimo“, istakao je Pastor.

Dodao je da su u poslednjih 10 godina Srbi i Mađari – braća.

„Savez vojvođanskih Mađara i Srpska napredna stranka su bili, jesu i biće strateški partneri u Srbiji“, zaključio je Pastor.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.