Opozicija optužila SNS za kupovinu glasova i vođenje paralelnih biračkih spiskova u Subotici

Opozicija optužila SNS za kupovinu glasova i vođenje paralelnih biračkih spiskova u Subotici

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

03.06.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Nositeljka koalicione liste „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu“ Nela Tonković optužila je danas koaliciju okupljenu oko Srpske napredne stranke „Aleksadar Vučić – Subotica sutra“ za kupovinu glasova, vođenje paralelnih biračkih spiskova i druge nepravilnosti u ovom gradu.

Ova koalicija će predati Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) prigovore koje su zabeležili tokom izbornog dana.

„Bilo je sumnji na kupovinu glasova, na duple biračke spiskove, na određene pritiske koje su trpeli građani kako bi svoju slobodnu volju poklonili onima ko te pritiske vrši“, navela je Tonković novinarima.

Ona je rekla da su insistirali da u zapisnike biračkih odbora uđu prigovori koje su članovi BO iz redova koalicije upućivali tokom dana, kojih ima oko pet i koji će biti predati GIK-u.

„Imali smo pritiske u nekoliko slučajeva da se zapisnici potpišu blanko. Na određene biračka mesta je izlazila i policija koja ima sve podatke. Ukoliko se nešto nije našlo u zapisniku biračkog odbora, to pripisujemo samo činjenici da je pritisak bio prevelik, jer u ovom okruženju i u ovoj situaciji kada je zajednica neslobodna, tražiti slobodu, bolji grad i bolje društvo za sve nas je – čin hrabrosti“, istakla je Tonković.

Ona je rekla da su veoma zadovoljni izbornim rezultatom koalicije.

„Smatramo da u ovim okolnostima imati 15 odsto građana koji glasaju slobodno, po svojoj savesti, i onako kako im nalaže briga za dobrobit zajednice je velika stvar“, ocenila je Tonković.

Ova koalicija je na lokalnim izborima u Subotici osvojila 15,5 odsto glasova birača i u novom sazivu Skupštine grada imaće 10 odbornika.

„U naredne četiri godine naša odbornička grupa će biti veoma aktivna, neumorno ćemo zastupati interese građana i pokazati na koji način može da se vodi odgovorna i komšijska politika koja na prvom mestu vodi računa o javnom interesu a ne o ličnom interesu“, kazala je Tonković.

Koaliciju čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.