NPS Subotica: Protest protiv iskopavanja litijuma da ostane narodni, bez uticaja političkih stranaka

NPS Subotica: Protest protiv iskopavanja litijuma da ostane narodni, bez uticaja političkih stranaka

Izvor: Fejsbuk stranica Narodnog pokreta Srbije

Objavio: Magločistač

06.08.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije (NPS) u Subotici pruža punu podršku građanima i ekološkim organizacijama u njihovom protestu protiv iskopavanja litijuma, saopštavaju iz ove stranke, uz naglašavanje da se ograđuju od same organizacije skupa.

Prema njihovoj oceni, taj protest predstavlja autentičan izraz nezadovoljstva građana, te je važno da ostane, kako kažu, narodni tj. bez uticaja političkih organizacija, a kako bi istinski odražavao volju i glas naroda.

“Svesni smo talasa nezadovoljstva koji je okupio veliki broj ljudi, što pokazuje očiglednu zabrinutost građana za svoje okruženje. Protesti su prevazišli sva očekivanja i jasno pokazali da građani nemaju poverenja u institucije koje bi trebalo da zastupaju njihove interese”, navodi se u saopštenju za javnost.

Iz istih razloga, Narodni pokret Srbije apeluje i na sve druge političke organizacije da se uzdrže od direktnog učešća u organizaciji protesta:

“Ovaj protest nije mesto za sakupljanje jeftinih političkih poena. Pokušaj zloupotrebe protesta za političku korist jasno bi pokazao njihove nečasne namere. Pažljivo pratimo razvoj organizacije protesta u Subotici, svesni činjenice da su svi politički akteri u našem gradu dobro poznati. Zbog toga će isključivu odgovornost snositi organizatori ukoliko se među njima pojave opskurni predstavnici vlasti”.

Iz NPS-a, na kraju, pozivaju sve građane da se pridruže “u borbi za pravdu i očuvanje naše prirodne sredine”.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.