Novo lice Srbije podržalo protest poljoprivrednika u Subotici

Novo lice Srbije podržalo protest poljoprivrednika u Subotici

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

30.09.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Gradski odbor stranke Novo lice Srbije (NLS) iz Subotice snažno i bezrezervno je podržao, kako su naveli, opravdani bunt poljoprivrednika koji su danas blokirali put na ipsilon kraku kao izraz gneva zbog toga što im Vlada Srbije već više od godinu dana uporno ne ispunjava obećanja koja im je dala.

„Poljoprivrednici koji su kičma našeg društva i ekonomije zahtevaju pravo da žive dostojanstveno od svog mukotrpnog rada, da budu ravnopravni učesnici na slobodnom tržištu i da obezbede dovoljne količine hrane za građane Srbije, ali i šire“, navodi se u saopštenju ove stranke. 

Podsećaju da su njihovi zahtevi jasni: momentalni moratorijum na poljoprivredne kredite, ujedinjenje tržišta i transparentna berza koja neće raditi protiv interesa malih i srednjih proizvođača, već za njih. 

„Međutim, umesto da odgovori na realne potrebe poljoprivrednika i pruži im podršku u teškoj godini koja je obeležena sušom i enormnim gubicima, Vlada Srbije nastavlja da se ponaša bešćutno“, ocenjuju u NLS-u. 

Oni smatraju da, umesto da ulaže u oporavak i razvoj poljoprivrede, „vlast neodgovorno rasipa budžetska sredstva na vojne i policijske snage, zanemarujući stvarnu bezbednost naroda – sigurnost da će sutra imati hleba na stolu“,

„Novo lice Srbije stoji uz poljoprivrednike u njihovoj borbi za pravdu i pošten odnos države prema najvažnijem sektoru našeg društva“, ističu.

Ova stranka je pozvala Vladu Srbije da hitno preduzme konkretne mere u cilju zaštite interesa poljoprivrednika, ili će se, dodaju, „suočiti sa još većim otporom naroda koji neće tolerisati dalje zanemarivanje“.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.