Goli o postavljanju novih tabli na Železničkoj stanici u Subotici: Table će biti na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku

Goli o postavljanju novih tabli na Železničkoj stanici u Subotici: Table će biti na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku

Čila Goli, foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

18.10.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Zamenica gradonačelnika Subotice Čila Goli (SVM) izjavila je danas za Magločistač da će vrlo brzo biti postavljene nove table na Železničkoj stanici Subotica koje će biti trojezične i na njima će biti natpisi na srpskom, na ćiriličnom pismu, na mađarskom i na engleskom jeziku.

„Biće ispisano onako kako je nedavno nakon obilaska završnih radova na Železničkoj stanici u Subotici najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, navela je Goli na konferenciji za novinare u sedištu stranke povodom izveštaja o 100 dana rada Skupštine grada u novom sazivu.

Ona je rekla da je opravdano da natpisi budu ispisani i na mađarskom jeziku, ne samo iz razloga što je ova zajednica velika, već i zbog susedne Mađarske.

Foto: NJ/Magločistač

„Sa druge strane, moramo da obratimo pažnju, ipak je ovo jedna Železnička stanica. Ako izađe putnik sa voza treba da zna gde je i kuda da ide, i gde je možda sledeći voz koji traži“, istakla je Goli.

Prema njenim rečima, u pitanju je sitna intervencija, jer je u pitanju folija koja će se ponovo štampati i nakon toga zameniti.

„Kao primer dobre prakse, mi smo im pokazali kako je to urađeno na stanici na Paliću gde je sve isto ispisano, prvo na ćirilici, pa na mađarskom i na engleskom jeziku. Nadamo se da će to brzo biti uklonjeno i da će biti postavljeni novi natpisi“, poručila je Goli.

Saobraćaj jedan od najvećih problema

Ona je tokom svog izlaganja govorila i o određenim problemima koji postoje kada su u pitanju prostorni planovi, navodeći da apsolutno nije reč o kritici na račun nadležnog javnog preduzeća.

„Moramo biti dosledni kada radimo neke projekte, kada razmišljamo o tome u kom pravcu treba da razvijamo grad, u kom pravcu ćemo graditi stambene zgrade, gde ćemo imati parkove, sportske objekte, da li smo komunalno opremljeni, i kakav će biti saobraćaj – što je jedan od najvećih problema“, istakla je Goli.

Sa druge strane, rekla je da imaju informacije od građana da je skraćeno radno vreme Pošte Srbije u nekim prigradskim naseljima, kao i dežurstva u ambulantama u Bajmoku i Čantaviru, te da je ukinuto i noćno dežurstvo zbog nedostatka kadrova.

„Ako govorimo o tome da treba da zadržimo građane na selima, onda treba da im obezbedimo sve uslove da bi se oni odlučili da žive u tim sredinama“, ocenila je Goli.

Dodala je da će Savez vojvođanskih Mađara nastojati da obezbedi ove usluge građanima, da ih ne ukidaju nego da poboljšaju uslove života u prigradskim naseljima.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.