Povezani članci

One Comment

 1. 1

  Pannonius

  “Ali, mi moramo da donosimo važne odluke unutar veoma komplikovanih odnosa da bi osigurali opstanak zajednice, da što više ostvarimo u suženom prostoru mogućnosti, da što je moguće više učinimo u cilju unapređivanja naše zajednice”.

  Da, trebali bi da donose važne odluke, jer su zato izabrani. U predizbornoj kampanji, svi su se kleli da će doneti te odluke.

  Da, odnosi su komplikovani. Mada bi mogli da budu jednostavniji, da se hoće. A, neće se.

  Opstanak zajednice, na žalost, nijedna politička opcija više ne može da obezbedi. To, između ostalog, pokazuje dnevno iseljavanje ljudi iz zajednice. To je veoma ubedljiv znak. Kao i stanje u školstvu i zdravstvu … i u ekonomskoj sferi. I u … da ne nabrajam.

  Prostor mogućnosti se sve više sužavao u proteklih 25 godina. I nikom od nadležnih to ne smeta. U Srbiji više nema poliutičke opcije koja nije bila na vlasti u toku tog perioda. I, što je još bitnije, prostor mogućnosti nadležni sužavaju iz dana u dan. Ako treba, mogu ovo da elaboriram …

  Zajednicu više niko ne može da unapređuje. Uspeh bi bio i da se održava na ovom nivou. Ali, život pokazuje da ni to nije moguće.

  Ali, nama se dnevno serviraju izjave kako se ulažu nadljudski napori da unapredi, da osigura, da poboljša … Ali to neko drugi onemogućavaju …

  Napred navedeno sve masovnije iseljavanje stanovnika Srbije svih nacionalnosti i socijalnih grupa je svojevrsni referendum o poverenju bilo kojoj političkoj opciji. U tišini dato mišljenje o mogućnosti da se u dogledno vreme ovde nešto poboljša. Bez ijedne reči glasno iznet stav da stanovnike apsolutno više ne interesuje nikakva izjava političkih opcija. Sve političke opcije su istrošene, jalove …

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.