Povezani članci

2 Comments

 1. 1

  Franken

  Fašizam na djelu, što b’ se reklo.

  Ali doći će i ovima populistima & fašistima konac djela nji’ovoga jednoga dana.

  SFSN

 2. 2

  Franken

  Zaboravih jučer, a mnijem, važno je.

  Ne pružaju orbáništarije svoje papke samo ka susjednim zemljama sa brojnom mađarskom manjinom, nego to rade doslovno prema svim komšijama.

  Tri članka –

  Prvi članak je iz slovenačke Mladine, od pre dva dana. Slovenija ima malecnu mađarsku manjinu i to je ovde nebitno. (Ko ne zna slovenački moći će, nadam se, razumeti kontekst ako pažljivije čita, ako niš` drugo).

  https://www.mladina.si/195991/sarec-mediji-sds-se-dokazano-financirajo-iz-madzarske-da-o-spornih-kreditih-niti-ne-govorim/

  ***

  Drugi tekst je iz mađarskog lista „Népszava“. (Link je sa BH sajta „Tačno.net“ a prenesen je sa portala vojvođanske Autonomije).

  https://www.tacno.net/svijet/laslo-marton-virtuelni-svet-viktora-orbana/

  ***

  Treća stvar je na nemačkom jeziku iz decembra 2019. godine sa austrijskog državnog ORF-a. U njemu je štovani rumunjski predsednik, Klaus Iohannis, prišlajpičio verbalnu šamarčinu mađarskom populisti (da ne kažem nešto grđe, jel) Orbánu, koji ima namjeru ustrojiti nakakvu imaginarnu Novu Mitteleurpu, a koja bi se suprotstavila zapadnome dijelu kontinenta. (Iskreno se nadam da će to ostati samo vlažni snovi jednoga wannabe Führera).

  https://orf.at/stories/3147938/

  – – –

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.