Povezani članci

9 Comments

 1. 1

  Franken

  Đe je sad onaj zaludni anonimni komentator i obožavatelj „likova & delova“ orbánistanskog satrapa i njegovog srbistanskog sabrata da prozbori koju „umnu“ o situVaciji u ređionu, a i šire ako treba (a treba!)

  Nikada desničari & filofašisti svoh boja (i nijansi istih) ne mogu biti frendovi. Kad-tad će se pokarabase oko trica i kučina…

  E, baš mi je milo und drago!

  (xexexe…)

 2. 2

  Anonimni

  Jaoj ,kakve gluposti se iznose u javnost. Kao da je nekom u cilju da non-stop bude neki nemir u Vojvodini…molim Vas pustite nas da zivimo normalno-Vojvodjanin

 3. 3

  anonimni

  Postovana gospodja, hiljadugodisnju istoriju ni Srbije ni Madjarske niko ne moze da falsifikuje. Lepo je sto na ovaj nacin borite za poene Vase stranke ali da znate nacionalizam i to onaj ekstremni mikad nece voditi za bolji i sretniji zivot vijvodjanima stanovnika Délvidéka. Zivilismo mi u najvecoj slogi dok ultra nacionalisti nisu poceli ovu slogu pretvoriti sa stalnim razaranjem u neprijateljstvo i sad kada bi pustili vojvodjane da zive ljuski, posteno, i normalno imali bi teritoriju koja bi zahfaljujuci radu vijvodjana na evropski nivo podigli standard citave Srbije.I Srbija ima hiljadogodisnju kartu svoje teritorije kao i Madjarska , Molim pokazite i Vi javno teritoriju hiljadogodisnju teritoriju Srbije kao sto to cinio Orban ako je to i sa time nekoo vredjao meni je jako zao i nemojte takvim dogadjajima odma srozati ugled nasem Predsedniku Vucicu jer sa time pokazujete Vas stav prema Vucicu apsolutnom pobedniku na izborima 21. juna jer Vas nacionalizam i mrznja prema njemu nece doneti vise samo manje glasace i u Vojvodini ni u Srbiji. Pustite VI i ostali slicne Vojvodjane na miru i uzivajte u blagodetima naseg rada za bolju buducnost Srbije.

 4. 4

  Harcos

  Nemsokára Magyar komrába kerül a liszt !!!

 5. 5

  Anonimni

  Trebalo bi uručiti notu Otomanskom carstvu pošto su ostale srpske zemlje pripale tamo.

 6. 6

  Franken

  „I Srbija ima hiljadogodisnju kartu svoje teritorije kao i Madjarska , Molim pokazite i Vi javno teritoriju hiljadogodisnju teritoriju Srbije kao sto to cinio Orban “

  (`Nači, karte na stol!)

  Dakle, š`a imamo ovde? Imamo mapu Orbáns Tausendjähriges Reich-a pod kojom on paradira & pritom se nervira što ta karta ne predstavlja realnos` nego samo njegove vlažne snove. Lepo. I dok god je tako biće još lepše.

  Šta imamo dalje? Imamo čikanje vlastitiog (uzgred, obožavanog) prezidenta ov d repablik da neka i on (ne valjda Magločistač!?) podastre kartu Velike Serbadije. To dakako nije problem. Zapravo, i sam predsednik je u suradnji sa ostalim veoma dobro poznatim bilmezime u proteklih triCet leta tu kartu i pokazivao, i to javno, a ne tajno. (S tim u svezi prelistati opskurne stare brojeve smrado-tiskovine koja se vika „Velika Srbija“ i pogledati ter poslušati mnoge druge video und audio materijale dostupne svima). I ne samo to nego je čak i pokušao (opet u saradnji sas nedotupavcima sličnim njemu) da tu kartu „ovaploti“. Naravno, većina Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca, Makedonaca & ostalih, pa i Srba, bili su protiv takvih kartačkih prekrajanja. Došlo je do sveopćeg pičvajza i karte su mu izbijene iz vlažnih dlanova. Nadam se za dugo (dugo, duuugooo…) vremena.

  Da budem sasvim prepošten, i zadomspremne kretenčine imaju svoju kartu, a na njoj, gle bogati, moja Bačka sas moje malo misto se nahodi tam` kod nji` u toj njihovoj nakaradnoj Spremnodomniji… no, mnijem, ovo je tako vlažan san, vlažniji čak i od prethodna dva, da o njemu ne treba mnogo reči niti trošiti. I zato ođe haltam.

  Ima jošte…

  „Lepo je sto na ovaj nacin borite za poene Vase stranke ali da znate nacionalizam i to onaj ekstremni mikad nece voditi za bolji i sretniji zivot vijvodjanima stanovnika Délvidéka.“

  Naravno, svi znamo (`el ima tko ne zna!?) ko je & šta je gospodična Jerkov. Idemo redom:

  Primjer pjervij –

  Kao pripadnica Veselih žena bradikalskih, iako tek devetogidišnjakinja u to vreme, narečena pionirka je bacala cvetje pred tenkove koji su hitali da oslodode drevni rašanski grad imenom Wolfstadt davne `91. godine. A za to vreme je naš sadašnji (a nadam se i budući.. a što da ne i doživotni!) Velestožernik legao iz protesta pod jedan od tih tenaka, te ga je tenak sasvim, ali sasvim spljoštio, da je to bilo ružno za gledati. Na sreću, u veoma eminentnom Krankenhausu uspeli su da ga otpljošte sat vremena nakon te junačke akcije. Jedino su kod labrnja malo ukakili stvar, ali bože moj, tadašnja esteCka kirurgija je uradila sve što je mogla. (Ipak govore neki, usnice su mu takve zato što mnogo laže. No ja im ne verujem. Lažu oni koji tako kažu).

  Primjer ftorij –

  Svi se naravno sećamo kada je dotična Jerkov, koja je tad napunila tek dvanaest godina, na onom čuvenom svakotjednom mitingu, koji se nazivao „Vstrečanje sas predstavnici naroda“ (a i narodnosti, zašto da ne) u parlamentu državnome, izgovorila čuvenu rečenicu: „Ako oni ubiju jednog Srbina, mi ćemo za jednog stotinu Muslimana utepati“. To je, prisetite se, zgranulo svakoga dobrohotnog narodnog izaslanika, a napose našega sadašnjeg (milog & dragog) preCednika. Ni pet ni šest, istrči ti on za govornicu te uputi repliku prethodnici za govornicom, rečima: „Ne (ovo je ono čuveno povijesno „Ne“, op.a.) ako i jedan Srbin ubije jednog Muslidža, mi ćemo 100 nji`ovijeh nasel`ti u elitna predgrađa Nándorfehérvára. Ako ne odmah & sad, a ono kad se ja bum nekaj pital i kad bum pravil Nandorfehirvar na vizetu za dvadesetak leta, otprilike“. Ovo su profetske riječi! Tko bi tada rekao da ćemo mi, i niko drugi do mi sretjnici, živeti u vreme ostvarenja ovoga proročanstva? Malo li je ovo…? Zaista nije!

  I poslednij primjer, najeklatantniji primjer nacionalizma und fašizma nimalo uvažene Jerkov –

  Protresimo tintare & moždane vijuge uz njih (ako ih ko ima) ter se prisjetimo onoga snimka sa jednoga sarajevskoga brda, u vreme tužnih & ružnih godina opsade Sarajeva, na kome se vidi dotična gospodična Jerkov kako puškom nišani na sam grad, kao da puca ili kao da će sad, evo odmah, zapucati. Taj snimak, hvala Velikoj Nebeskoj Slini, još uvek postoji na jutubetu, pa ako još uvek ima nevernih Tomanikolića, neka procunja na narečenom sajtu i neka se sam jal sama uveri da je tako i nikako drukčije.

  Dakle ovo je samo vrh brega ledenoga. Ostale manje gnjusne stvari koje je dotična u svojoj nacifašističkoj karijeri počinila nisu ovde bitne. A i navoditi ih takstativno je nepotrebno jer svi znamo kakav je krvolok ta „umiljata“ zverčica.

  PS. Pišuću gornje poslednje reči ugrizo sam se za jezik jer sam prije mesec-dva rekao da neću više da vam odgovaram. I ne samo da sam se ugrizo, nego sam i ujeo tastaturu na spejs tastu i na tastovima slova B, N & M, te sam tako ostavio trag svojih zubala i onde/ovde.

  PPS. Molim vas gosn @anonimni (da, vi, sa malim „a“) jednu stvar. Pošto je na ovom cenjenom sajtu zabranjeno svako vređanje, pa i vređanje sagovornika, molim vas da se spomenete kada vam je neko onako propisno psovao sve po spisku & dobrano vas izvređao. E, a kada se budete njega setili, samo lepo zamislite mene na njegovom mestu. Neće vam biti teško. A meni će to zaista mnogo značiti. Hvala.

  Txe kraj.

 7. 7

  Franken

  Addendum

  O zločinu & kazni.

  Početkom 90-tih godina prošloga stoletja gđica Jerkov je u sardanji sa sličnim njojzi zlotvorima pokušala etnički da očisti i Vojvodinu. Počela je od Srijema veseloga. Svi znamo kako se to završilo. Nije uspela da ostvari svoju nakanu do kraja, jer, suprotstavili su joj se naš sadašnji & voljeni uskoromaršal i njegov mentor Vojislav Šešelj, koji je iz protesta zbog proterivanja Hrvata iz Srema promenio svoje lično ime (ali ne i opis) u Vjekoslav. Kroz kakve je strahote & maltretiranja prolazio naš ljubljeni prezident sadašnji, ne treba ni govoriti, jer to je svakome ko ima imalo uma, tj. svakom maloumnom, jasno.

 8. 8

  anonimni

  stvarno novine trpe bez sramote sve.

 9. 9

  Franken

  Jeste gosn @anonimni, svašta „novine“ (ovo je portal, da znate sledeći puta) trpe, pa i vas desničarske nepismenjakoviće.

  (Nepismeni ste na srpskom pa sa velikom sigurnošču pretpostavljam da ste takođe „ne pismeni“ i na maternjem jeziku, hoć’ da rečem na mađarskom njelvu)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.