Povezani članci

6 Comments

 1. 1

  Anonimni

  Szabadka községben a magyarok aránya 35,6% (2011), most a választáson a két magyar párt 27,6%-ot kapott. Ha ugyanakkora volt a magyarok részvételi aránya, mint a nem magyaroké, akkor kb. 5000 fő nem magyar pártra szavazott.

 2. 2

  delibláti

  Játék a számokkal és az adatokkal.

  Szabadka községben a magyarok aránya 35,65%, most a választáson a két magyar párt összesen 27,58%-ot kapott. Ha ugyanolyan volt a magyarok körében a részvétel, mint a nem magyarok körében, akkor kb. 5000 magyar nem magyar pártra szavazott. Ez 5-6 mandátumos veszteség.

  Ha minden magyar szavazó magyar pártra szavazott, akkor viszont a mozgósítás volt gyengébb a magyarok körében: minden 100 magyar szavazóra 146 nem magyar szavazó jutott, vagyis kb 30%-kal volt kisebb a magyarok érdeklődése a községi választás iránt, mint a nem magyaroké.

 3. 3

  delibláti

  Egyébként ugyanilyen fanyalgással találkozik a Felvidéken a Most-Híd párt is, amely Robert Ficóval és az ottani SNS-szel kormányoz együtt. Tudomásul kellene venni, hogy egy nemzeti kisebbségnek mindig az a jól, ha kormányon van, mert csak úgy tud valamilyen eredményt elérni.

  Kasza Józsi bácsi szerepe pedig korántsem volt olyan pozitív, mint ahogy a cikkben szerepel.

 4. 4

  Pálfi József

  Sajnos mindig csak későn jövünk rá, hogy van a rossztól is rosszabb!!!

 5. 5

  Pálfi József

  Sajnos csak későn eszmélünk rá, hogy van a rossznál rosszabb is!!!

 6. 6

  Hanák Margit

  Ez mind nagyon szomorú!De a fő gond és bánat,hogy nem kell 1-2 generációnak leváltani bennünket és mindannyian a most itt élő nemzetek, : egy kisebbség leszünk az IDEGENEK kegyetlen elnyomása alatt ! Már veszik földjeinket,bányáinkat,építik rajtunk keresztül vasutaikat majd utaikat és itt fognak összecsapni évszázadokon át kialakult Európánkért ! (!!!)Ezt látni,nem kell lenni Nosztredamusznak….

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.