Povezani članci

5 Comments

 1. 1

  Marija NS

  Slažem se sa ovim čovekom, nadam se da će se pitanje Vojvodine na jedan pristojan i ozbiljan način konačno početi rešavati.

 2. 2

  miruska

  NE LUPETAJTE I NE MLATITE PRAZNU SLAMU….kakva republika kakvi bakraci….

 3. 3

  Milos

  Naravno da imaju. To Canak i Kostres tvrde da Vojvodjani nemaju pravo na nezavisnost. Katastrofa od takozvanih autonomasa.
  Vidim neki komentatori vole da lizu djon srbijanske cizme potpomognute ruskom cizmom. E, pa ja nevolim i necu vam dozvoliti da vi odredjujete kuda Vojvodina ide!

 4. 4

  Triplet

  Ovaj covek iznosi cinjenice, koje nisu opravdane do kraja. Smatram da je put ka autonomiji Vojvodine politicki trik koje tezi destabilizaciji Srbije. Srbija je protektorat zapadnih zemalja i apsolutno kolonijalizovana zemlja. Politicke ideologije su „paketici„, finansirani od onih koji kontrilisu ceo sistem u Srbiji. Zdrava politicka ideologija u Srbiji postoji, ali u dubokim vodama i nazalost tone. Problem je sto je ta voda pored svih muka, jako mutna, pa niko davljenika „ne moze„ da vidi. Sto se istorijskog aspekta Vojvodine tice, Vojvodina je proterivanjem austro-ugarske bila slobodna zemlja, koju su naseljavali Srbi i ostali. Ti isti Srbi i ostali, su se oslobodili nacisticko-fasistickog rezima. Teritorija je dodatno naseljena, te prakticno osvojena. Osvojena u smislu, oslobodjena. Jer je u pitanju borba za slobodu, a ne za osvajacke ideje, kao sto je recimo Nemacka imala, kao osnov. Prema medjunarodnom pravu, stav koji govori o teritorijalnom integritetu i suverenitetu jedne zemlje, sa dopunom o nezavisnosti je potpuno jasan. Ovaj stav se u svetu retko postuje, jer na zalost sistem je zatrovan i kontorlisan, pa ni medjunarodni pravni sistemi se ne poznaju dovoljno, te se tako i ne praktikuju. Prema ovom stavu, odredjena teritorija ima pravo na istorijsko-autonomno opredeljenje, jedino ukoliko je taj region bio pod statusom Drzave. Dakle, Vojvodina je regija koja je istorijski osvajana od raznih armija, ali nikada nije bila nezavisna Drzava, pa stoga nema istorijsko pravo na autonomiju. Ovaj stav medjunarodnog prava postoji zbog toga sto ogranicava ideoloske bolesnike koji bi u svetu stvorili cetrnaest miliona drzava. Te ideje o Vojvodini koje se plasiraju, su apsolutno besmislene. Naraod Vojvodine, kao ni Kosova, nema istorijsko pravo na nezavisnost. Vojvodina ima pravo na nezavisnost jedino ukoliko se veci procenat celog stanovnistva izjasni na referendumu o nezavisnosti. Krajnji pecat stavlja Ustavni sud Srbije i Narodna Skupstina Srbije, sa potpisom predsednika na kraju. Ovde se drzimo primera Kosova koji nije legitiman, i ideji Vojvodine. Ne pricamo o Kataloniji i ostalim regijama i pokrajinama. Kosovo je nelegitimna zemlja. Vojvodina i Kosovo treba da ostanu i sastavu Srbije. Nama ne treba rasparcavanje, nama treba zdrav sistem. Pokrejine treba da imaju vece ovlastenja.

 5. 5

  Tandrčak

  Cenzus ne može da pređe, ali će da pravi republiku. Iz kog je stripa on pobegao?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije internet portala Maglocistac.rs. Molimo korisnike da ne koriste govor mržnje i da se uzdržavaju od vređanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Magločistač zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.