ZLF: Predsednik Skupštine Subotice prekršio poslovnik jer nije sazvao svečanu sednicu povodom Dana oslobođenja

ZLF: Predsednik Skupštine Subotice prekršio poslovnik jer nije sazvao svečanu sednicu povodom Dana oslobođenja

Foto: Odbornička grupa LSV-ZLF-DZH obeležio Dan oslobođenja Subotice od fašizma

Objavio: Magločistač

10.10.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Gradski odbor stranke Zeleno-levi front u Subotici je povodom obeležavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja Subotice od fašizma optužio predsednika Skupštine grada Daniela Đivanovića da je prekršio poslovnik time što nije sazvao svečanu sednicu Skupštine povodom obeležavanja dana oslobođenja Subotice od fašističke okupacije.

“Poslovnik kaže da se ’svečana sednica Skupštine održava i 10. oktobra povodom obeležavanja Dana oslobođenja Grada Subotice od fašističke okupacije’”, podsetio je ZLF u saopštenju za javnost.

Njih je međutim više zabrinula, kako su istakli, “pojava koja je osramotila i predsednika Srbije” prilikom njegove nedavne posete završnim radovima na Železničkoj stanici u Subotici.

“Gradonačelnik Subotice osramotio je predsednika pred medijima time što je ‘zaboravio’ da pozove predsednika SVM-a Balinta Pastora i što su na Železničkoj stanici ‘zaboravljeni’ natpisi na službenim jezicima našeg grada. Predsednik je tada rekao: ’Mnogo su tvrdoglavi (misleći na gradonačelnika i njegove saradnike) kada im se učini da mogu da se ukinu svi drugi’“, istakao je ZLF.

U ovoj stranci su ocenili da “sugrađani koji su pripadnici nacionalnih manjina ne smeju deliti sudbinu zaboravljenog g. Pastora, a da će vreme pokazati da li je koalicioni sporazum SNS-SVM uopšte u njihovom interesu ili u interesu nekolicine političara”.

“Smatramo da smo na današnji dan, 10. oktobra dužni da ukažemo na ova dešavanja i da podsetimo sve sugrađane da je fašizam poražen, ali da borba protiv svih oblika fašizma nikada ne sme da prestane”, zaključuju u subotičkom odboru ZLF-a.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.