Predsednik Skupštine Subotice odbacio optužbe odbornika opozicije za falsifikovanje zapisnika

Predsednik Skupštine Subotice odbacio optužbe odbornika opozicije za falsifikovanje zapisnika

Daniel Đivanović, foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

03.10.2024

Kategorija: Društvo , Politika , Subotica

Predsednik Skupštine grada Subotice Daniel Đivanović (SVM) odbacio je danas optužbe odbornika opozicije Zeleno-levog fronta Luke Vučinca da je ovo telo falsifikovalo zapisnik sa prošle održane početkom septembra u ovom gradu. Odbornik se izvinio delu zaposlenih u Skupštini grada, ali ne i njemu.

„Vi ili besramno lažete u ime svojih glasača zarad jeftinih političkih poena ili niste u stanju da vladate materijom“, rekao je Đivanović obraćajući se Vučincu.

On je ocenio da su za skupštinskom govornicom na prethodnoj sednici izrečene teške optužbe „kakve ovi zidovi stari 112 godina ne pamte“.

„Odbornik Luka Vučinac je na početku prošle sednice optužio Skupštinu grada Subotice da je falsifikovala zapisnik sa prethodne sednice koristeći termine ’peglanje’ zapisnika, da su mu nameštene prva i druga opomena i da smo onda trebali da falsifikujemo sve do kraja“, naveo je Đivanović.

On je podsetio odbornika opozicije da su mu nakon njegove sramne izjave koju je uputio sa skupštinske govornice izrečene bile dve opomene, kako se navodi i u zapisniku.

„Na istoj sednici ste još jednom lažno optužili Skupštinu grada da nije ispunila svoju obavezu i nije donela rešenje o imenovanju članova Nadzornog odbora u JP Subotica-trans od 2018. godine pa na dalje. Rešenje je doneto u martu 2022. godine i poslaćemo ga svakom ko želi uvid u isti“, istakao je Đivanović.

Predsednik Skupštine je ocenio da odbornik Vučinac svojim izjavama sramoti i svoje koalicione partnere.

„Treba da se ugledate na vaše koalicione partnere koji su konstruktivna opozicija koja je potrebna našem gradu, koji izlaze sa konstruktivnim predlozima o kojima može da se diskutuje“, smatra Đivanović.

U razgovoru sa Vučincem, kako navodi, rečeno mu je da on ima „instrumente da zagorčava život skupštini ali da to neće da radi ukoliko dobije to što traži“.

„Da li su ovo vaši instrumenti, da izađete i da lažno optužujete? Ovo se u stvarnom životu zove političko samoubistvo. Građane ne možete da lažete, nagledali su se oni ovoga dovoljno i znaće da daju svoju ocenu na vaš rad prilikom sledećeg glasanja“, poručio je Đivanović.

Odbornik Luka Vučinac je nakon toga optužio predsednika Skupštine da ne zna da vodi sednice grada i da je zbog toga nastao sukob između njega i ljudi koji rade u Skupštini.

Luka Vučinac, foto: NJ/Magločistač (arhiva)

„Ja se njima izvinjavam, jer oni nisu ništa krivi“, rekao je.

Prema njegovim rečima, opomene koje su mu izrečene tokom prošle sednice on nije čuo.

„A nisam ih čuo jer niste sposobni da održite red na sednici, jer ja te opomene nisam čuo. Ja vam nisam hteo zagorčati život, to uopšte nije bio kontekst. Nisam to rekao“, napominje Vučinac.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.