Novo lice Srbije sumnja u kvalitet izvedenih radova sanacije na podvožnjaku u Subotici

Novo lice Srbije sumnja u kvalitet izvedenih radova sanacije na podvožnjaku u Subotici

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

27.09.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Gradski odbor stranke Novo lice Srbije (NLS) u Subotici zatražio je od lokalne vlasti u ovom gradu hitnu i sveobuhvatnu kontrolu kvaliteta izvedenih radova na nedavno izgrađenom podvožnjaku na Segedinskom putu na kom su početkom godine uočene pukotine čije saniranje je u toku.

„Zahtevamo transparentnost u javnom uvidu svih dokumenata vezanih za ovaj projekat i odgovornost svih nadležnih lica i institucija koje su omogućile ovakav nemaran i potencijalno opasan način rada“, navodi se u saopštenju ove stranke.

U NLS-u ocenjuju da su građani s pravom zabrinuti zbog kvaliteta izvedenih radova na mostu i podvožnjaku, navodeći da je „očigledno da postoji ozbiljan rizik po njihovu bezbednost“. 

„Otvoreno dovodimo u pitanje kvalitet izgradnje ovih objekata, budući da postupak realizacije nije sproveden u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji. Umesto transparentnog raspisivanja tendera za izradu projektne dokumentacije, a potom i za izvođenje radova, postupak je sproveden po netransparentnim i očigledno političkim ili privatnim vezama“, smatraju.

Napominju da su time interesi građana Subotice potpuno zanemareni, da projekti nisu stavljeni na javni uvid, što dodatno produbljuje sumnju u zakonitost i kvalitet radova. 

„Ovaj čitav proces izgradnje železničkog čvora obeležen je ozbiljnim propustima. Projekti ne samo da nisu adekvatno prilagođeni potrebama građana, već dodatno otežavaju buduće projekte. Kretanje sa jedne na drugu stranu grada nije postignuto poboljšanje (Majšanski most) a sama Železnička stanica sada je fizički udaljena od istočne strane Subotice, čime se dodatno otežava pristup“, objašnjavaju u NLS-u. 

U ovoj stranci ističu da se ovakva nemarnost i netransparentnost ne smeju tolerisati, a da „svi uključeni u ovaj proces moraju snositi posledice zbog ugrožavanja života i svakodnevnog funkcionisanja ljudi“.

Novo lice Srbije je najavilo da će nastaviti da se bori za interese građana i da će insistirati na temeljnoj istrazi svih aspekata ovog projekta. 

„Građani Subotice zaslužuju infrastrukturu koja je bezbedna i u skladu sa zakonom, a ne polovična rešenja koja ugrožavaju njihov život i bezbednost“, ocenjuju.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.