NLS u Subotici optužio JKP “Stadion” za nestručno održavanje bazenske vode, u preduzeću tvrde da je voda ispravna

NLS u Subotici optužio JKP “Stadion” za nestručno održavanje bazenske vode, u preduzeću tvrde da je voda ispravna

SRC "Prozivka", izvor: JKP "Stadion" Subotica (arhiva)

Objavio: Magločistač

23.09.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Gradski odbor stranke Novo lice Srbije (NLS) u Subotici optužio je upravu JKP „Stadion“ u ovom gradu za nemar i nestručno održavanje bazenske vode zbog čega su roditelji dece krajem prošle nedelje, nakon jutarnjeg treninga koji je održan na objektu SRC “Prozivka”, zatražili hitnu medicinsku pomoć. Iz “Stadiona”, međutim, navode da je bazenska voda ispravna za korišćenje.

U NLS ocenjuju da „još jednom svedočimo skandaloznom nemaru nadležnih organa i njihove očigledne nestručnosti, dok odgovorni ćute i odbijaju da snose posledice za opasne propuste“.

„U poslednjem incidentu, koji se dogodio u četvrtak na zatvorenom bazenu ‘Prozivka’ u Subotici, devetoro dece je potražilo hitnu medicinsku pomoć nakon jutarnjeg treninga. Dvoje je pregledano ambulantno, dok je sedmoro moralo biti hospitalizovano na odeljenju hitne pomoći“, navodi se u saopštenju ove stranke.

Oni podsećaju da ovo nije prvi ovakav slučaj koji se dogodio na bazenu “Prozivka”.

„Vlast iz dana u dan pokazuje svoju nesposobnost i nebrigu za zdravlje građana. Kada se kadrovi biraju po liniji nepotizma, a ne na osnovu struke i odgovornosti, rezultati su katastrofalni i opasni“, smatraju u NLS-u, te dodaju da građani ne smeju trpeti posledice nestručnosti i neodgovornosti onih koji su zaduženi za njihovu bezbednost.

„Potrebno je hitno pokrenuti odgovornost kroz institucije sistema i stati na kraj neprofesionalizmu koji ugrožava zdravlje i živote naših sugrađana“, zaključuju u ovoj stranci.

JKP „Stadion“: Bazenska voda ispravna i u skladu sa propisima

Povodom ovog slučaja oglasio se i JKP „Stadion“ navodeći da su svi elementi sistema u objektu SRC „Prozivka“ u četvrtak, 19. septembra, bili tehnički ispravni i u skladu sa propisima.

„Nisu zabeležene nikakve nepravilnosti u sanitarnom tretamanu vode u bazenima, a filteri i ventilacioni sistem su besprekorno funkcionisali, što možemo potkrepiti relevantnom dokumentacijom“, ističe se u saopštenju koje su preneli lokalni mediji.

U obrazloženju se navodi da je objekat tog dana bio otvoren u 6 časova i da su rekreativci nesmetano koristili bazene, a da su u 6.40 časova predstavnici Zavoda za javno zdravlje Subotica, prema zakonskoj proceduri, obavili redovno uzorkovanje vode, „pri čemu su svi parametri vode, uključujući nivo hlora, bili u okviru dozvoljenih vrednosti, i da nije bilo pritužbi od strane građana“.

„Ni u jednom trenutku nije bilo naznaka da postoji bilo kakav problem sa funkcionisanjem bazena ili kvalitetom vode, što potvrđuju zapisnici kontrolnih institucija. JKP ’Stadion’ Subotica zvanično nije stiglo nikakvo obaveštenje da je došlo do neprijatnih zdravstvenih tegoba koje su korisnici bazena iskusili“, zaključuje se u saopštenju.

Magločistač podseća da su sredinom novembra 2022. godine lokalni mediji pisali o trovanju hlorom članova i članica Vaterpolo kluba „Spartak“, te da je do ovog slučaja došlo jer su u ovom klubu ignorisali obaveštenje da je objekat tog dana bio zatvoren, a isto tako su ignorisali i tehničara JKP „Stadion“ Subotica, koji im je skrenuo pažnju na to da se obavlja dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren za upotrebu.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.