SSP Subotica: Plakati na kojima se pozivaju građani na protest protiv iskopavanja litijuma ne potiču od SSP-a

SSP Subotica: Plakati na kojima se pozivaju građani na protest protiv iskopavanja litijuma ne potiču od SSP-a

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

08.08.2024

Kategorija: Politika , Subotica

Subotički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) se ograđuje od plakata koji su tokom noći oblepljeni po gradu, a na kojima se u ime SSP-a pozivaju građani da dođu na protest protiv iskopavanja litijuma, zakazan za 8. avgust na Trgu slobode.

“Gradski odbor Stranke slobode i pravde najoštrije osuđuje očigledan pokušaj provokacije i izazivanja razdora između Subotičana koji žele da izraze svoje nezadovoljstvo usred  netransparantne rasprodaje najvrednijih državnih resursa i uništavanja životne sredine koju sprovodi aktuelna vlast”, navodi se u saopštenju za javnost.

SSP, dodaje se, zajedno sa drugim strankama, ekološkim organizacijama i udruženjima građana podržava “opravdan bunt naroda”, te poziva svoje pristalice i simpatizere da u što većem broju izađu na protestno okupljanje danas.

Takođe, napominju iz SSP-a, neke stranke su – kao i uvek – i za današnji skup dale tehničku i logističku podršku građanima, da bi protest protekao pod svim zakonskim pravilima, što uključuje i traženje dozvole za zauzimanje javne površine, kao i obaveštenje o javnom okupljanju koje se predaje u MUP-u, što je predato i traženo u ime građana – bez ikakvih stranačkih obeležja i funkcija.

“Umesto što su preko noći štampali i lepili plakate sa lažnim informacijama, koristeći gradska budžetska sredstva, bolje bi bilo da su novac upotrebili za završetak kuhinje ‘Naše radosti’, obnovu ruiniranih puteva, održavanje i sadnju drveća ili bilo koju drugu društveno korisnu aktivnost”, smatraju iz SSP-a.

SSP će, ističe se na kraju, podneti tokom dana krivičnu prijavu protiv NN lica zbog oblepljivanja grada lažnim i obmanjujućim plakatima.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.