Koalicija “Subotica protiv nasilja”: Ko je birao Jelenu Karleušu za Dan grada i koliko će da košta građane?

Koalicija “Subotica protiv nasilja”: Ko je birao Jelenu Karleušu za Dan grada i koliko će da košta građane?

Foto: NJ/Magločistač

Objavio: Magločistač

05.07.2024

Kategorija: Subotica

Koalicija „Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković“ zahteva od lokalne vlasti u Subotici da jasno saopšte građanima da li će estradna pevačica Jelena Karleuša zaista nastupiti u ovom gradu povodom Dana grada, 1. septembra, i koliko sredstava će grad izdvojiti za njen nastup.

Subotičani su, kako navode, za njen nastup na centralnom gradskom trgu saznali putem njenog profila na društvenoj mreži Instagram, a ne od čelnika grada.

Ocenjuju da je jednako važno i da predstavnici vlasti saopšte zbog čega vest o bilo čijem nastupu na centralnom gradskom trgu naši sugrađani saznaju „iz druge ruke“, a ne od predstavnika Grada Subotice, koji su odgovorni za odabir programa proslave Dana grada.

“Predstavnici subotičke vladajuće većine još jednom su nas uverili u to da su im građani Subotice na poslednjem mestu i da dogovore o brojnim, pa tako i o ovom pitanju, postižu iza zatvorenih vrata, bez želje da sugrađane makar pravovremeno informišu o onome što će se dešavati u našem gradu, povodom praznika i proslave našeg grada”, smatraju u ovoj koaliciji.

Ukoliko je vest o koncertu Karleuše tačna, dodaju da bi vlast trebala da odgovori na niz dodatnih pitanja.

“Na koji način i prema kojim kriterijumima biraju izvođače za koncerte povodom Dana grada, da li u tim poslovima preovladavaju lični, a ne javni interesi, zbog čega veruju da je odgovarajuća proslava Dana grada ona na kojoj nastupa pevačica poznata po svojim odličnim vezama sa vladajućom strankom, a manjkom verbalne kulture i sluha”, pitaju vlast predstavnici ove koalicije.

Oni se, kako ističu, zalažu za potpunu transparentnost u procesima planiranja obeležavanja važnih datuma u ovom gradu, pa tako i Dana grada.

“Verujemo da Subotičani imaju pravo da znaju ko koristi naš glavni trg kao pozornicu, i koliko zajedničkog javnog novca će biti uloženo u bilo čiji nastup – i da im to pravo ne poklanja ni Jelena Karleuša, ni bilo koja vladajuća većina”, poručuju u Koaliciji “Subotica protiv nasilja – Biram Suboticu – Nela Tonković”.

Podelite sa prijateljima:

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljenja. Obavezna polja su markirana *

Upišite tekst *

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ne nužno i stavove redakcije portala Magločistač. Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje je definisan Zakonom o javnom informisanju i medijima, koji u članu 75. kaže: „Idejama, mišljenjem, odnosno informacijama, koje se objavljuju u medijima ne sme se podsticati diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, polu, zbog njihove seksualne opredeljenosti ili drugog ličnog svojstva, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo”. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.